Divisie 3 (vroeger medium)

Dit is de groep waar het meeste beweging in zit. Jonge spelers doorlopen dit niveau om door te groeien naar de Division 2, terwijl oudere Division 2 spelers hun carrière hier afsluiten. En er is een groep G-basketters die in Division 3 op hun eindniveau zitten en hier jaren kunnen in meedraaien.
Division 3 spelers zijn in staat perfect te spelen met de FIBA-regels., eventueel met kleine aanpassingen ( 24” - 8” – 3”). Deze spelers maken regelmatig loopfouten maar als de referee de overtreding fluit, weten ze vaak (of met korte toelichting van de referee) snel wat ze verkeerd gedaan hebben.
De FIBA-reglementen zijn van toepassing.
Er zijn kunnen enkele wijzigingen toegebracht aan de FIBA-reglementen maar dit is niet noodzakelijk. Indien de wijzigingen worden doorgevoerd, zijn deze enkel van toepassing op de alle seconden-regels van het basketbal.
Hoge ring en herenbal (tenzij volwaardige dameswedstrijd, dan damesbal)
De speler heeft de meeste individuele basis fundamentals onder de knie.
In wedstrijdsituaties worden er regelmatig fouten gemaakt tegen de basis fundamentals (Niet correct uitvoeren van de startdribbel, niet correct uitvoeren van de stoptijden)
De speler kan een lay-up met zijn dominerende hand afwerken maar is hier niet constant in.
De reflex om de mindere hand te gebruiken in het spel, is niet bij iedere speler aanwezig.
De speler/team heeft de basis van de individuele verdediging door, toch is in wedstrijdvorm de verdediging meer balgericht.
De speler/het team bijsturen vanaf de zijlijn wordt moeilijker.
De speler/ het team is in aanval vooral score-gericht.
Game-info:
5 on 5
3 on 3
Bal nr 7 (herenbal) / Bal nr 6 (vrouwenbal) als beide teams volledig uit dames bestaat.
Ringhoogte 3,05 m